Açıklamalı Kur’an-ı Kerim Meali (Kur’an Nuru)

2011 senesi Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin 1400. yıldönümüne denk gelmektedir. Dost Eli Derneği Kur’an’ın 1400. doğum yıldönümüne aciz bir katkıda bulunmak düşüncesiyle, bir kitap hacmini geçmeyecek açıklamalı bir Kur’an meali hazırlamayı kararlaştırmıştır. İnsanımızın büyük bir kısmı içten ve iyi niyetli bir biçimde dinini okuyup öğrenme ihtiyacı duymakta ve bunun için de doğal olarak akla gelen ilk kitap Kur’an-ı Kerim olmaktadır. Fakat Kur’an’ı hakkıyla öğrenebilmek için okunması gereken tefsir kitapları, hacimleri çok geniş olduğundan ötürü pratik bir değer taşımamaktadır. Yeterli bir İslami bilgi altyapısına sahip olmaksızın sadece Türkçe meal okunduğunda ise birçok ayetler eksik ya da yanlış anlaşılmakta ve sonuç olarak, deyim yerindeyse “kaş yapayım derken göz çıkarma” durumu oluşmaktadır. Dost Eli Derneği, “Kur’an Nuru” projesiyle 661 sayfalık bir hacim içerisinde, her düzeyden okuyucunun zorlanmadan okuyabileceği, ayetlerle ilgili herhangi bir yanlış anlamaya yer bırakmayacak bir Türkçe Kur’an-ı Kerim Meali hazırlayarak yukarıda işaret ettiğimiz sakıncaları aşmaya çalışmıştır.

Teknik Özellikler

13 * 19 cm

661 sayfa

İç Baskı: Tek Renk